Ads 468x60px

كيكه الكيت كات

كيكه الكيت كات

*************

المقادير
5بيضات
2كوب سكر
كوب الا ربع زيت
معلقه صغيره خل
كوب حليب
معلقه صغيرة بينج صودا
معلقه كبيرة بيينج بودر
نص كوب كاكاو
2ونص كوب دقيق
معلقه فانليا صغيرة
مقادير الصوص شيكولاته
********************
4 معالق كبيرة زبده
5م ك سكر
6 م كاكاو
2علبه فشطه
2معلقه عسل
كلهم مع بعض على نار هاديه
طريقه الكيك:-
نضع البيض مع الخل والفانليا ونضربهم كويس جدا ثم نضيف السكر
ثم نضيف باقى السوائل الزيت والحليب
فى وعاء خارجى ننخل الدقيق والكاكاو والبينج بودر والبينج صودا
ثم نضع السوائل على خليط الدقيق والكاكاو ونضرب لمده 5دقايق
ثم نحضر صينيه فرن مدهونه بالطحينه كويس جدا وبعدين نحط خليط الكيك وتخبزفى فرن 180درجه لمدة 35ق ثمتترك لتبرد ثم تقطع من النص نصفين اى
تقسم نصفين وتسقى بشربات او قطر خفيف وتحشى بالمربى اى نوع او الكريم شانتيه ثم ثم نضع فوقها نصف الكيك الاخرى نغلفها بصوص الشيكولاتة من فوق من فوق وندهن جوانب الكيك ونساويهم جيدا
نبدأ بتفكيك اصابع الكيت كات من بعضها ونلصقها بالجناش من الجوانب ستلتصق بسرعة لاحتواء الصوص على الزبدة
بعد ان وضعنا الكيت كات حول التورتة نضع بالمنتصف شيكولاتة ام اند امز او شكوﻻته المالتييرز او اى نوع شيكولاتة
وبرفق شديد نربط الشريط الستان فيونكة حول الكيت كات وتدخل الثلاجة على الاقل 2ساعة حتى تلتحم بالكيت كات

0 التعليقات:

إرسال تعليق